Societățile comerciale pot fi lichidate în situația în care înregistrează restanțe la plăți către terți
(persoane fizice, societăți comerciale, instituții de stat).
Cere sfatul profesioniștilor.
Când o societate comercială înregistrează debite către terți, creditorii pot încerca să recupereze aceste sume datorate prin:
Instanța va emite o hotărâre prin care va constata că societatea debitoare nu-și poate achita debitele, cu următoarele consecințe:
Creditorii pot solicita tribunalului în a cărui circumscripție se află sediul social al societății debitoare, să deschidă procedura generală a insolvenței împotriva societății, în situația în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 27 din Legea nr. 85/2014 privind procedura insolvenței.Creditorii pot solicita tribunalului în a cărui circumscripție se află sediul social al societății debitoare, să deschidă procedura generală a insolvenței împotriva societății, în situația în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 27 din Legea nr. 85/2014 privind procedura insolvenței.Creditorii pot retrage cererea formulată, în situația plății sau a unui acord încheiat înainte de termenul de judecată.
În situația admiterii cererii de deschidere a procedurii generale a insolvenței, instanța de judecată va numi un administrator judiciar dintre practicienii în insolvență înscriși în tabloul Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România, ale cărui principale atribuții sunt:
motivelor care nu permit reorganizarea și supunerea acelui raport judecătorului-sindic;
dauna drepturilor creditorilor, precum și a unor transferuri cu caracter patrimonial, a unor operațiuni comerciale încheiate de debitor și a constituirii unor garanții acordate de acesta, susceptibile a prejudicia drepturile creditorilor;
Pentru a preîntâmpina toate aceste probleme, consultați un profesionist, care vă poate asista pe perioada procedurii insolvenței, prin reorganizarea activității societății!